به گزارش شهرآرانیوز؛ حجتالاسلاموالمسلمین نصرالله پژمانفر صبح امروز (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) با همراهی جمعی از مدیران اصناف و تعزیرات حکومتی، ضمن بازدید از میدانبار مرکزی سپاد مشهد، از نزدیک در جریان قیمتها، میزان عرضه و تقاضا و... محصولات زراعی و ترهبار قرار گرفت.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در حاشیه این بازدید، در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، عنوان کرد: جهاد کشاورزی به عنوان متولی بازار میوه و ترهبار در کشور، نسبتبه تولید یک محصول، مخصوصاً محصولات ترهبار که به صورت روزانه مصرف دارد، باید نظارت و مراقبت داشته باشد که اگر محصولی کمکشت باشد، در زمان مقتضی بتواند کسری آن را جبران نماید؛ این جبران با کشت تکمیلی یا واردات محدود آن محصول حاصل میآید که درمورد سیبزمینی که موضوع بازدید امروز ما بود، متأسفانه مدیریت و نظارت بموقعی انجام نشد؛ به هر حال، موج سرمایی که اتفاق افتاد، بخشی از محصول را تحت تأثیر قرار داد و سبب شد سیبزمینی کمتری به دست آید.
وی ادامه داد: البته مسئله سیبزمینی، فقط به سرما ارتباط ندارد و متأسفانه سوءاستفادههایی اتفاق افتاده است؛ سیبزمینی به عنوان محصولی که قابلیت انبارکردن دارد، باید در زمان لازم در بازار عرضه شود، اما شاهد آن هستیم که محصول با قیمت زیر ۱۵ هزار تومان انبار شده و اینک، با قیمت ۴۰ هزار تومان عرضه میشود و این یعنی مراقبت کافی درباره این محصول انجام نشده است.
حجتالاسلام پژمانفر اضافه کرد: از طرفی، اگر در بازار خیلی مداخله انجام گیرد، محصول بهجای عرضه در میدانهای ما در مشهد، سر از سایر میادین درمیآورد که این هم نیازمند مراقبت بیشتر است. برای رفع مسئله حاضر، مجوزهای لازم برای واردات سیبزمینی از پاکستان صادر شده است و تا چند روز آینده، سیبزمینی از این کشور وارد خواهد شد و قطعاً فضای فعلی قیمت شکسته میشود.
نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه، به چرایی واردات برخی محصولات اشاره کرد و توضیح داد: مسئله عرضه و تقاضا در محصولات کشاورزی و بهویژه ترهبار به نحوی پیش میرود که بعضاً نیاز پیدا میشود تا آن محصول وارد شود؛ البته این واردات بهشکل مقطعی و محدود خواهد بود تا بازار، خودش را پیدا کند. وظیفه ما، مقابله با جریان فساد و احتکاری است که سبب میشود ما محصول را وارد کنیم.
پژمانفر افزود: با توجه به نزدیکشدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز، بازار ترهبار از نیمه دوم اسفندماه با محصولات جدید مواجه خواهد شد و مسئله تأمین سیبزمینی هم برطرف میشود.
وی به شیوه فروش در میان بارفروشان اشاره و تصریح کرد: از مسئولین بازار سپاد و دیگر میادین خواهشمندم بر شیوه فروش محصولات میدانی، نظارت بیشتری داشته باشند؛ چراکه فروش محصول بهشکل «امانتفروشی» آنهم برای محصولاتی که انبار میشود، یقیناً پذیرفته نیست. شاید بتوان برای محصولی مانند سبزیجات، امانتفروشی را پذیرفت، اما محصولی مانند سیبزمینی نباید امانتفروشی داشته باشد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی درباره ادامه بازدیدهای میدانی و نظارت بر اصناف خاطرنشان کرد: نظارتهای ما، لزوماً با بازدید میدانی نخواهد بود و با توجه به شرایط سخت اقتصادی، تلاش میکنیم سفرههای مردم بیش از این آسیب نبیند.
پژمانفر افزود: نهفقط برای میادین ترهبار، بلکه برای سایر اقلام ضروری مانند حبوبات، گوشت، مرغ و... نیز خواستار ارائه گزارش لازم از سوی مدیران هستیم. مجلس بر مصوبه خود مبنی بر تأمین اقلام ضروری موردنیاز مردم از راه کالابرگ اصرار دارد و تلاش میکنیم بازار شب عید و ایام ماه مبارک رمضان، فرصتی برای تهیه کالاهای موردنیاز مردم با قیمتهای مناسب باشد.
دبیر اتحادیه بارفروشان مشهد از دپوی حجم انبوهی از این محصول زراعی خبر داد و به شهرآرانیوز گفت: در حال حاضر، عرضه سیبزمینی در مشهد از تقاضای آن بیشتر شده است و با توجه به دپویی که مشاهده میکنید، ما هیچگونه کسری در این محصول نداریم.
غلامحسین کدخدایی دلیل گرانی سیبزمینی در مشهد را اینطور عنوان کرد: متأسفانه صادرات سیبزمینی از ایران افزایش چشمگیری یافته بود و ما برای کاهش قیمت سیبزمینی، به واردات آن از پاکستان اقدام کردهایم و انشاءالله به مردم قول صددرصد میدهیم که ظرف ۱۰ روز آینده، قیمت سیبزمینی در مشهد بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان کاهش یابد.
وی واردات سیبزمینی را باوجود داشتن همین محصول ازجمله تدابیر بالادستی عنوان و تصریح کرد: بالاخره رؤسا و مدیران در سطوح بالا چنین تصمیمی میگیرند و ما معتقدیم در محصولات زراعی و ترهبار، هم باید صادرات داشته باشیم و هم واردات؛ زیرا این رقابت است که باعث رشد بازار صادرات و واردات میشود.